Medicina
Infermeria

 

 

Qui som?

La Clínica del Dolor de l'Hospital Germans Trias i Pujol és una unitat d'alta especialització mèdica, formada per un equip d'anestesiòlegs, infermers i psicòlegs, dedicada al dolor, ja sigui agut o crònic.

Els pacients són derivats a la unitat una vegada han estat diagnosticats per altres metges o especialistes. El tractament del dolor crònic supera gairebé sempre una única teràpia, és a dir, és multidisciplinari. La seva finalitat és la d'alleugerir el dolor a través de procediments que intenten modular els mecanismes de transmissió del dolor.

foto

Amb aquesta finalitat s'utilitzen fàrmacs que actuen sobre la generació i transmissió del dolor, tècniques mínimament invasives com bloquejos nerviosos de les zones que presenten dolor, procediments de radiofreqüència que modulen l'activitat de territoris sensorials o els destrueixen temporalment, sistemes d'administració de fàrmacs a través de la utilització de corrent com la iontoforesi, bombes implantades en el cos per a la infusió de fàrmacs i sistemes d'estimulació elèctrica a través de la pell (TENS).

foto

A part d'aquests tractaments, el pacient rep les indicacions més apropiades a l'estil de vida d'aquest i se l'orienta en les cures i el manteniment de la salut física. Un alt percentatge de pacients necessiten suport psicològic, el qual es realitza de forma grupal després d’una avaluació específica.

Com s'accedeix?

Els pacients amb dolor han de ser derivats amb un informe per un especialista i/o pel seu metge de família. Aquest metge és el qui haurà iniciat l'estudi i el diagnòstic del dolor i qui considerarà al pacient tributari de ser visitat i tractat per nosaltres, d'acord amb els criteris de derivació i carta de serveis de la nostra unitat. També dins de l'Hospital atenem les interconsultes sol·licitades per altres especialistes de pacients ingressats amb dolor.

On estem?

La Unitat del Dolor està ubicada a la 1ª planta, molt propera a l'entrada de l'Hospital per la porta de l'edifici Materno Infantil, just davant dels ascensors.

Quins horaris?

Les consultes i tractaments es realitzen de manera programada de dilluns a divendres en horari de 8:15 a 15:00.

Programació de visita i tractament

El coordinador responsable, després de llegir la interconsulta preliminar derivada del metge que sol·licita la visita, confirmarà i donarà el seu vistiplau. Immediatament el pacient podrà accedir a la programació de la Unitat i rebrà per correu una primera citació per a aquesta.

Si per algun motiu no compleix els criteris de derivació, es rebutja la interconsulta comunican-li al metge sol·licitant el motiu.

Despatx

En aquesta primera visita, és imprescindible que el pacient porti personalment totes les proves diagnòstiques prèvies realitzatzades en altres centres o hospitals, conjuntament amb els seus respectius informes, així com els informes mèdics de cirurgies o d'altres patologies. És en aquesta visita quan, després de l'interrogatori, l'exploració i la visualització de totes les proves, es traçarà el pla de tractament específic per al dolor que refereixi el pacient. Posteriorment es realitzaran les consultes de seguiment per avaluar l'eficàcia del tractament.

Equip

Dr. Daniel Samper

Dra. Gisela Roca

Dra. Marta Hinojosa

Dra. Agnés Martí

Dra. Mar Monerris

Dra. Rosa Rincón

Dra. Marta Homs

Dra. Noelia Rios

Dra. Miriam Puyo

Especialistes en anestèsia, reanimació i terapèutica del dolor